Google reageert op samenvoeging Chrome OS en Android

Google heeft een reactie gegeven op de geruchten die vorige week ontstonden. Het betreft de geruchten die spraken over een samenvoeging van het besturingssysteem voor de Chromebook; Chrome OS en Android. Al eerder doken er berichten op over een samenvoeging van de twee besturingssystemen om zo het beste van de twee bij elkaar te brengen.

Chrome OS en Android

Chrome OS en Android zullen niet samengevoegd worden. Dit laat Google weten in een reactie op de vorige week ontstaande geruchten. Een speciale laptop-versie van Android zou het beste van de twee besturingssystemen samen moeten voegen en opgaan als één OS. Dit zou volgens diezelfde berichten al in 2017 moeten gebeuren. Google laat weten dat het inderdaad wel het beste van beide wil samen brengen, maar niet van plan is om Chrome OS af te schaffen.

Chromebook

Ook laat Google weten dat er dagelijks 30.000 Chromebooks worden geactiveerd in de Verenigde Staten. Vooral in het onderwijs wordt de Chromebook veel gebruikt, zo meldt het bedrijf. In 2016 zullen er nieuwe Chromebooks aangekondigd gaan worden met Chrome OS.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel