‘Laptop-versie van Android moet alternatief zijn voor Chrome OS’

Volgens diverse anonieme bronnen in de Amerikaanse media zou Google werken aan een plan om een alternatief voor Chrome OS te bieden. Deze nieuwe Android-versie krijgt ondersteuning voor laptop hardware, Chrome OS voor Chromebooks zal niet gaan verdwijnen.

Android voor laptops?

Het Amerikaanse Recode schrijft dat Google plannen heeft om volgend jaar met partners, computers te bouwen die draaien op Android. Computerfabrikanten zullen dan de mogelijkheid krijgen om te kiezen voor Chrome OS of Android als nieuw besturingssysteem. Sundar Pichai werd in 2013 verantwoordelijk voor Chrome OS en Android en is sinds dit jaar directeur bij Google. Hiroshi Lockheimer, voorheen vicepresident van alleen Android, is sinds kort ook vicepresident voor Chrome OS. Dit zou er op wijzen dat Google langzaam toe werkt naar een uniform besturingssysteem.

Android als platform telt 1,4 miljard gebruikers terwijl er jaarlijks maar 7,9 miljoen Chromebooks worden verkocht. Het aantal gebruikers met Chrome OS maakt het voor ontwikkelaars minder interessant om apps en games te ontwikkelen voor dit platform. Iets waarvan Android geen last heeft.Google Pixel C

Recentelijk gaf Google ook een demonstratie van haar nieuwe tablet de Pixel C. Aan de Pixel C is een toetsenbord te koppelen waarmee de tablet meer op een laptop lijkt. Toch draait de Pixel C een onaangepaste versie van Android, maar het is logisch om te denken dat Google deze tablet wil gebruiken voor het ontwikkelen van de laptop-versie van Android.

Google heeft zelf niet gereageerd op alle berichten in de media dus is het nog afwachten hoe de toekomst van Android en Chrome OS eruit gaan zien.

Bron: WSJ, Recode Via: Tweakers

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel