Google Pixel telefoons niet volledig waterbestendig; wel IP53-certificering

De Google Pixel smartphones die Google binnenkort gaat uitbrengen zijn toch niet volledig waterbestendig. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de telefoons wel degelijk tegen water zouden kunnen. Nieuwe informatie wijst er op dat de telefoons een IP53 normering hebben gekregen.

Pixel smartphones niet volledig waterdicht

Google zal binnenkort twee nieuwe smartphones aankondigen in een nieuwe Pixel-serie. Eerder werd er gemeld dat deze telefoons volledig waterdicht en bestendig zouden zijn, nieuwe informatie wijst erop dat dit niet het geval is. Net als bijvoorbeeld de HTC 10 hebben de Pixel smartphones een IP53 normering gekregen. Deze normering geeft aan in welke mate het toestel tegen stof en water bestand zijn.

IP53 certificering

Het eerste cijfer in de IP53 normering geeft de mate van stofdichtheid aan waarbij zes het hoogst haalbare is. In het geval van de Pixel telefoons betekent dit dat het toestel tot op zekere hoogte stofdicht is maar niet volledig. De drie geeft aan dat het toestel tegen spatwater kan onder een hoek van 60 tot 120 graden. Dat betekent dat je het toestel rechtop in je hand kunt gebruiken tijdens een regenbui zonder dat er meteen schade is. Houd je het toestel horizontaal dan kan er wel schade optreden.

Normering

Het behalen van een hoge IPXX normering is maar voor weinig toestellen weggelegd. De Samsung Galaxy S7 heeft bijvoorbeeld een IP68 normering waarmee het toestel zeker waterdicht is. Maar ben je van plan om een Pixel smartphone te gaan kopen houd er dan rekening mee dat je deze niet in bad kunt laten vallen.

Op 4 oktober zullen we de nieuwe Pixel en Pixel XL gaan zien. Dan kondigt Google de toestellen aan.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel