Meterstanden app: inzicht in je verbruik op eenvoudige manier

Zit jij ook te wachten op een slimme meter omdat je graag inzichtelijk hebt wat je verbruik is, maar is het nog niet bekend wanneer jij de slimme meter ontvangt? Dan kan het nog wel tot 2020 duren voordat je hem hebt. In de tussentijd kan je heel makkelijk met de Meterstanden app zelf bijhouden hoe je verbruik is.

Meterstanden app

Voordat je daadwerkelijk gebruik kunt gaan maken van de applicatie moet je eerst laten weten welke meters je graag wilt bijhouden. Hierbij kan je denken aan het telwerk voor stroomverbruik en water, maar ook het telwerk wat je teruglevering bijhoudt door eventuele zonnepanelen.

Meterstanden app

Daarna kan je gaan starten met het registeren van je verbruik. Het invullen van de meterstanden is onbeperkt mogelijk en daarom kan je voor een zeer nauwkeurige registratie dagelijks de gegevens opnemen. Maar ook wekelijks of slechts maandelijks behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Meterstanden app

Weergave

Het invoeren van de standen gaat zeer eenvoudig. Er word een pop-up getoond waarin je voor al je meters de standen in kunt voeren. Daarnaast biedt die pop-up je de mogelijkheid om de flitser aan te zetten zodat je zicht hebt in de meterkast. Na het bevestigen van de standen keer je terug naar de lijst met al je ingevoerde standen en berekent de app wat je verbruik tot nu toe is en wat het geschatte jaarverbruik is.

Indien je de applicatie meerdere jaren achtereen gebruikt kan je ook door middel van de grafiek-weergave laten zien hoe je verbruik veranderd is ten opzichte van het afgelopen jaar of de afgelopen jaren. Totdat je in het bezit bent van een slimme meter is dit een fijn alternatief om toch je verbruik duidelijk weer te kunnen geven.

Downloaden

Heb je interesse in de applicatie dan is de app via onderstaande button te downloaden via de Play Store.

Meterstanden
Meterstanden
Ontwikkelaar: Swinergy
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel