Launcher Shortcuts met snelle acties keren terug in Android 7.1 Nougat

De Launcher Shortcuts, zijn niet zomaar snelkoppelingen. Met launcher shortcuts krijg je toegang tot enkele snelle acties. Zo kan je nog sneller een agenda-item maken, een contact toevoegen of een navigeren naar huis. Ze keren terug in Android 7.1 Nougat.

Launcher Shortcuts

We schreven vandaag al over dat in de Pixel Launcher er ronde icoontjes gebruikt zullen worden. Nu hebben de collega’s van Androidpolice nog meer aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies die we zullen gaan zien in Android 7.1 Nougat. In een eerdere Android N Developer Preview verschenen ze al, maar werden later weer verwijderd.

Een launcher shortcut zorgt voor snelle acties die uitgevoerd kunnen worden, zonder eerst de app te hoeven openen. Op dit moment ondersteunen tien applicaties de launcher shortcut. Hier was Google Agenda de eerste mee. In onderstaande foto is te zien welke apps, welke snelle acties zullen krijgen.

Launcher Shortcuts Android 7.1 Nougat

Vermoedelijk gaan we voor Gmail nog de functies zien. Die zijn zover bekend nog niet aanwezig in de app. De kans wordt waarschijnlijk geacht dat launchers toegang krijgen tot de code om snelkoppelingen te tonen, maar definitief is dit niet. Google zal naar verwachting tegen die tijd code opstellen voor fabrikanten om aan de eisen voor launcher shortcuts te voldoen.

Naar verwachting gaan we op 4 oktober, tijdens de Pixel aankondiging, kennis maken met Android 7.1 Nougat. Het moet raar lopen, willen we niet hier ook de nieuwe functies uit de Pixel Launcher te zien krijgen.

Lees ook

Reageer op dit artikel