Interessant onderzoek: grote databundels populair; maar niet bij Telfort

Er is een nieuw onderzoek gedaan naar het gebruik van databundels in Nederland. Er komen interessante details naar boven in het onderzoek dat is gedaan over het derde kwartaal van 2017.

Databundels in Nederland

Onderzoeksbureau Telecompaper heeft in het derde kwartaal onderzoek gedaan naar databundels in Nederland. Volgens het bedrijf nemen de internetbundels snel in omvang toe, maar verschilt het wel per provider hoe groot deze is.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 10 procent van de T-Mobile klanten en 11 procent van de Tele2-klanten een bundel van meer dan 10GB heeft per maand. Dit zijn ook de twee (belangrijkste) providers die deze bundels voor een schappelijke prijs aanbieden met Tele2 Onbeperkt en T-Mobile Unlimited.

onderzoek databundels

Telfort

Opvallend is dat een databundel bij Telfort-klanten juist helemaal niet zo populair is. Gemiddeld gezien hebben Telfort-klanten de kleinste databundel of zelfs helemaal geen databundel. Bij Telfort kies je apart je bundels, waardoor dit als voordeel kan zijn voor de consument. In totaal heeft circa 35 procent van de Nederlanders een bundel van meer dan 2GB.

Het marktaandeel van de verschillende providers is nagenoeg gelijk gebleven. KPN, Vodafone en T-Mobile hebben samen twee-derde van de postpaid-markt in handen. Onder tieners en twintigers zien zowel T-Mobile als Tele2 hun marktaandeel toenemen, in vergelijking met Q3 2016. Het aandeel van Telfort (dochter van KPN) daalde van 11 naar 8 procent. Bij Simpel steeg het aandeel naar 10 procent in de sim-only markt.

Keuze van abonnement

Uit het onderzoek van Telecompaper komen nog meer interessante details naar voren. Bij 43 procent van de Nederlanders is de maandprijs het belangrijkste om voor een bepaalde provider te kiezen. Bij 27 procent van de consumenten wordt een provider gekozen op basis van advies van vrienden of familie. Bij 23 procent van de KPN-klanten wordt KPN gekozen als provider voor de korting die ontvangen wordt bij het afsluiten van meerdere diensten (denk aan KPN Compleet met vast en mobiel).

Wil je onafhankelijk je abonnement kiezen? Raadpleeg dan onze gratis abonnement tool of de tool voor het sim-only vergelijken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel