Samsung Max app voor Android helpt met databesparing en privacybescherming

Samsung Max is verschenen in de Google Play Store. Deze Android-app is voor een groot deel te vergelijken met de databesparende app Opera Max. Uit onze tests blijkt dat de app niet alleen voor Samsung is.

Samsung Max

Opera Max is niet langer meer beschikbaar in de Google Play Store te vinden. De ontwikkelaars hebben de stekker uit deze app getrokken. Samsung gelooft echter wel in het concept van de app en zet de app een soort van voort met de eigen versie; Samsung Max.

Samsung Max databesparing

De applicatie is overgenomen door Samsung, en geeft je de mogelijkheid nog steeds om data te besparen. Hierbij kun je dit per applicatie bepalen. Wil je bijvoorbeeld wel data besparen met Facebook maar niet met Instagram, dan is dit in te stellen. De databesparing ofwel compressie verloopt via een VPN-verbinding, via de servers van Samsung. Niet alleen via je 4G-verbinding kun je databesparen, ook via WiFi is dit mogelijk.

Samsung Max privacybescherming

Privacybescherming

Je kunt met de statistieken in het menu zien welke applicaties het meeste aan data gebruiken. Dit kan vervolgens ook weer gesorteerd worden per periode en per netwerk. Met de functie Privacybescherming kan tevens gecontroleerd worden of bepaalde applicaties ongemerkt toegang hebben tot je gegevens. Iedere twaalf uur dien je deze optie handmatig te verlengen.

Samsung Max

De app Samsung Max is niet voor ieder toestel beschikbaar, wel voor een groot deel van de Samsung Galaxy-smartphones zoals Galaxy A8 (2018), S6-, S7- en S8-serie. Daarbij lukt het installeren ook op de Huawei P Smart, maar niet op de LG G6. Je kunt de applicatie uit de Play Store downloaden via onderstaande button.

Samsung heeft ervoor gekozen om de applicatie standaard mee te leveren op Galaxy J- en A-toestellen die in bepaalde Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse landen worden geleverd.

Lees ook

Reageer op dit artikel