Opera stopt met databesparing-app Opera Max: dit gaat er veranderen

Opera Max is een handige applicatie waarmee je in binnen- en buitenland veel data kunt besparen door tal van slimme features. Het Noorse Opera heeft nu bekend gemaakt dat er gestopt gaat worden met de applicatie. Wat gaat er veranderen?

Opera Max stopt

We hebben meerdere malen op DroidApp aandacht besteed aan de handige app Opera Max. Met de applicatie kun je veel data besparen doordat het internetverkeer gecomprimeerd wordt. Een besparing van honderden mb’s was geen uitzondering met dank aan deze app. Toch gaan er nu dingen veranderen, zo laat Opera weten.

Opera Max 3.0

De ontwikkelaars van Opera laten weten dat er definitief gestopt wordt met Opera Max. Het bedrijf zegt dat Max een aanzienlijk andere focus en propositie had dan de andere producten van het Noorse bedrijf. De focus komt nu weer te liggen op browsers en andere ‘opkomende diensten’. Er zullen geen updates meer verschijnen voor Opera Max en ook zal de applicatie binnenkort niet meer te vinden zijn de Google Play Store.

Wel is het zo dat de service in de app nog een bepaalde tijd actief blijft voor de gebruikers. Voordat de stekker definitief uit de app gehaald wordt, zullen gebruikers hierover geïnformeerd worden. Het is niet duidelijk wanneer Opera Max definitief stopt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel