Google Hangouts krijgt meer Material-uitstraling

Google heeft de Google Hangouts applicatie voor Android weer wat meer onder handen genomen. De nieuwe versie van de chat-app zal meer Material Design-elementen krijgen en een ietwat gewijzigde kleur in de interface.

Google bracht in september versie 2.3 van Google Hangouts uit. Deze grote update bracht een geheel gewijzigde interface met zich mee en kwam daarnaast met een VoIP-functie in Hangouts. Bij de update naar versie 2.3 werd de kleur groen al donkerder gemaakt, en is nu bij de komende update weer wat donkerder gemaakt.

hangouts1
Links: oud, Rechts: nieuw

Ook het menu is wat gewijzigd en kent een grotere header-foto. Deze header-foto werd in de laatste update voor de Google Play Store (versie 5.1.11) ook al groter gemaakt, en deze stijl wordt nu dus ook in Google Hangouts doorgevoerd. Het instellen van je stemming, lijkt te ontbreken in de nieuwe versie van de Hangout-app maar het kan zijn dat de definitieve versie dit wel weer zal krijgen.

hangouts2
Links: oud, Rechts: nieuw

De drie lijnen waarmee het menu geopend kan worden, is ook licht gewijzigd en meer van de kant gehaald. In Android 5.0 Lollipop zal de notificatiebalk ook de groene kleur meekrijgen, in plaats van de zwarte balk. Het is nog even afwachten totdat de nieuwe versie van de chat-app van Google verschijnt.

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

via AndroidPolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel