Exclusief: Google Hangouts voegt scherm delen toe aan Android-app [update]

De Android-app van Google Hangouts is stilletjes voorzien van een aantal nieuwe mogelijkheden. Een nieuwe mogelijkheid in Google Hangouts is onder andere het delen van het scherm in de Android-app en het herkennen van gezichten. Voor de nieuwe functies is geen update nodig, want de nieuwe mogelijkheden lijken middels een in-app update beschikbaar te komen.

Google Hangouts

In de Android-app van Google Hangouts hebben wij vanavond een nieuwe functie ontdekt. Google Hangouts geeft vanaf nu een ‘drijvend’ venster weer waaruit drie keuzes gemaakt kunnen worden. Het zogenoemde drijvende venster kan verschoven worden naar een positie die jij wilt. Ook vanuit de notificatiebalk kunnen de opties ingesteld worden.

Google Hangouts

Google Hangouts: beeldscherm delen

Vanaf nu is het mogelijk je beeldscherm te delen met anderen via Google Hangouts. Dit was al mogelijk in de desktop-versie van Google Hangouts, maar nu dus ook in de Android-app van Hangouts. Met de drijvende balk met opties is het mogelijk de opname te pauzeren, te starten en te stoppen.

Google Hangouts

Google Hangouts: selfie en gezichtsherkenning

Ook nieuw in de Android-app van Google Hangouts is de mogelijkheid tot gezichtsherkenning. In het informatievenster wordt een aanvullende uitleg gegeven over de functie, waarbij het over selfie-licht gaat. We merken geen veranderingen in het beeld wanneer deze functie ingeschakeld wordt, maar wellicht is dit een incidenteel geval.

Google Hangouts

In de Android-app van Google Hangouts vinden we ook nog de mogelijkheid om gewoon op de normale manier een videogesprek te voeren, waarbij de achter- en/of frontcamera van het toestel gebruikt wordt.

Google Hangouts

Voor de nieuwe functionaliteiten in Google Hangouts is geen update noodzakelijk. Bij ons kwamen de nieuwe mogelijkheden middels een in-app update beschikbaar.

Update: de bovengenoemde functies blijken geen nieuwe functionaliteit in Google Hangouts te zijn. Het delen van het scherm binnen Hangouts maakt onderdeel uit van de onlangs bijgewerkte EYE Experience update voor de HTC One M8. (bedankt tipgevers)

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel