Google Hangouts update brengt tal van verbeteringen

Google heeft haar berichtendienst Google Hangouts een update gegeven. Google Hangouts 2.1 zal de gesprekken uit SMS-berichten en Hangout-gesprekken samenvoegen in een conversatie. Daarnaast heeft Google nog een aantal wijzigingen in de applicatie doorgevoerd, vooral in de gebruiksvriendelijkheid.

google hangouts sms update 2.1

Google Hangouts heeft een update gekregen. Google Hangouts, voorheen Google Talk, zal berichten die naar een contactpersoon via zowel SMS als Hangout worden verstuurd samenvoegen. Tot op heden werden de berichten nog als aparte conversatie weergegeven in de applicatie.

google hangouts sms update 2.1

De update voor Google Hangouts brengt verder een aantal verbeteringen. Zo is de weergave van een Hangout conversatie verbeterd, door de ballonnen van berichten te voorzien van een onderscheidende kleur. Verder zijn er nieuwe notificatie geluiden toegevoegd voor Hangouts.

Ook de gebruiksvriendelijkheid van Google Hangouts is verbeterd en dat is onder andere te zien in de verbeterde lijst met contactpersonen, welke Google Hangouts gebruiken, en welke niet. Op deze manier kan gemakkelijk gekozen worden of een bericht via Hangout of via SMS verzonden moet worden.

google hangouts sms update 2.1 widget

De update brengt tevens de mogelijkheid om een widget te plaatsen op je homescreen. Met de widget heb je snel toegang tot de conversaties. De widget is te schalen, naar een eigen gekozen grootte. Google heeft verder een aantal bugs gefixt, en een aantal security oplossingen toegevoegd.

Google Hangouts 2.1 wordt vanaf vandaag gefaseerd uitgerold. Google Hangouts is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel