Google Hangouts 2.3: grote update met nieuwe UI en VoIP-functie (+APK)

Google heeft in de chat-applicatie Google Hangouts het mogelijk gemaakt om te bellen met je Hangout-vrienden middels een internetverbinding. Hangouts Dialer vervangt Google Voice en is nu ook in Nederland te gebruiken. In Google Hangouts 2.3 is daarnaast de interface van de app flink onder handen genomen.

Google Hangouts 2.3 is uitgebracht voor Android. Daarnaast heeft Google de aparte applicatie Hangouts Dialer uitgebracht waarmee het mogelijk is om via het internet te bellen met Hangouts-contacten, ook wel bekend als VoIP. Daarnaast kan je ook andere nummers bellen van mensen die geen Hangouts gebruiken, hoewel daar uiteraard wel kosten voor berekend worden.

Google Hangouts 2.3 Dialer

Om de Hangouts Dialer te gebruiken is wel Google Hangouts 2.3 benodigd. Google Hangouts 2.3 is voorzien van een vernieuwde interface, waarbij de lichte kleur groen vervangen is door een donkerdere tint groen. De drie tabbladen geven je snel inzicht in contacten, gesprekken en de dialer. De dialer vindt niet alleen de contacten uit Hangouts maar ook uit je eigen telefoonboek.

Wanneer je Hangouts Dialer niet hebt geïnstalleerd zijn er twee tabbladen te vinden in de applicatie. De applicatie van Hangouts Dialer is enkel een soort van plug-in voor de VoIP-functie in Google Hangouts.

Google Hangouts 2.3 Dialer

De dienst is vanaf nu ook in onder andere Nederland en België te gebruiken en dat is goed nieuws. Niet langer zijn dit soort functies (zoals eerst Google Voice) voor enkel de Amerikaanse gebruikers.

Tijdens een eerste test die we hebben uitgevoerd vielen meerdere dingen op. Om positief te beginnen; het geluid klinkt erg vol en komt warm uit de speakers. Minder positief tijdens de test was de onderbrekingen die we hebben ondervonden. Hierdoor was de ander aan de andere kant van de lijn niet altijd even goed te horen.

Google Hangouts 2.3 Dialer

Google Hangouts Dialer is vanaf nu te vinden in de Google Play Store via onderstaande button. De update van Google Hangouts naar versie 2.3 wordt vanaf vandaag verspreid in de Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, dan kan je hier de APK downloaden van Google Hangouts 2.3.

Hangouts Dialer - Bellen
Hangouts Dialer - Bellen
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel