Google hield vorig jaar meer dan 1 miljoen apps tegen uit Play Store

Google heeft in de afgelopen tijd veel verbeteringen doorgevoerd rondom de beveiliging voor Android. Ook voor de Google Play Store zijn er de nodige verbeteringen geweest. Nu deelt Google interessante cijfers.

Google over Play Store in 2021

In het afgelopen jaar heeft Google verschillende verbeteringen doorgevoerd rondom de beveiliging van het Android-systeem. Niet onbelangrijk, gezien smartphones een verzameling zijn voor van alles en nog wat. Niet alleen voor het contact en je foto’s, maar ook voor het beheren van je bankrekening en meer.

Google Play Store

In een nieuwe blogpost heeft Google bekend gemaakt welke vooruitgang het bedrijf heeft gemaakt. Zo wordt duidelijk dat door de verbeterde beoordelingsprocessen, zowel handmatig als automatisch, er meer dan een miljoen apps geblokkeerd zijn door Google. Het gaat om apps die niet voldeden aan het beleid dat wordt gehanteerd voor het verkrijgen van toegang tot de Google Play Store. 190.000 ontwikkelaarsaccounts werden verbannen vanwege kwaadaardig gedrag. Dankzij wijzigingen in het platformbeleid hebben apps die gemigreerd zijn naar Android 11 en hoger, minder toegang tot API’s en gebruikersgegevens.

Er zijn ook verbeteringen doorgevoerd in het verzamelen van inhoud middels advertenties. Hiervan werden meer reclames geblokkeerd in apps en games die bedacht zijn voor kinderen.

Lees ook

Reageer op dit artikel