Gmail krijgt vernieuwde lay-out en nieuwe functies

Google gooit de Gmail-applicatie op de schop. Gmail zal een vernieuwde vormgeving krijgen en daarbij extra functies zoals het pinnen van een bericht en snoozen van een bericht. De nieuwe Gmail lay-out en nieuwe functies zijn uitgelekt in screenshots.

Uitgelekte screenshots laten zien dat Google haar e-mail-toepassing flink onder handen gaat nemen. De website Geek ontdekte de screenshots en laten de flinke verandering zien. Gmail zal een compleet vernieuwd uiterlijk krijgen met een kenmerkende blauwe balk.

Gmail android

Categorieën

Een van de extra functies is de toevoeging van nieuwe categorieën. Momenteel zijn deze nog reclame, sociaal, forums en updates. Deze zullen worden uitgebreid met financiën, aankopen en vakantie. Op deze manier worden de binnenkomende berichten automatisch gesorteerd, wanneer deze functie is ingeschakeld. Zowel boven in het scherm, als het menu-overzicht zullen de categorieën zichtbaar zijn.

Snooze

Gmail zal de mogelijkheid krijgen om berichten te snoozen. Wanneer je op dat moment een bericht niet kan beantwoorden, zal Gmail de mogelijkheid bieden om later het bericht opnieuw te tonen middels de snooze functie. De tijd die tussen dat moment moet zitten, zal naar verwachting in te stellen zijn. In de tussentijd zal het bericht als gelezen gemarkeerd zijn.

Gmail android

Pin

Berichten kan je in de nieuwe versie van Gmail ook ‘pinnen’. Bij het pinnen van een bericht wordt een bericht voortaan als eerste in de lijst met e-mailberichten weergegeven. Dit staat er los van of er nog ongelezen berichten zijn, het bericht zal altijd bovenaan staan. De bron weet te melden dat het huidige systeem met sterren niet meer voorkomt in de nieuwe versie, en waarschijnlijk de pin-mogelijkheid dit zal opvolgen.

Google is op dit moment de vernieuwde Gmail-applicatie aan het testen. Google heeft zelf nog niet gereageerd noch bevestigd over de vernieuwde Android applicatie voor Gmail.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel