Gmail update: opslaan op Google Drive en andere verbeteringen

Gmail heeft voor het Android-besturingssysteem een update gekregen naar versie 4.8. Vanaf de nieuwe versie is het mogelijk bestanden op te slaan in Google Drive, en zijn er enkele andere verbeteringen doorgevoerd.

gmail google drive

Google Drive

Google heeft een nieuwe update voor de e-mailapplicatie Gmail aangekondigd. In de nieuwe versie van Gmail is het mogelijk bestanden niet meer op de telefoon zelf, maar in je Google Drive account op te slaan. Op deze manier kan je via elk apparaat bij de bijlage.

Spam gmail

Spam

Net als bij de webversie zal vanaf nu ook de mobiele applicatie aangeven waarom een bericht in de spambox is beland. Tot op heden belandde een verdacht bericht in de Android-app wel in de Spam-map maar werd er niet de reden bij gegeven.

gmail arabic

Ondersteuning RTL-talen verbeterd

De ondersteuning voor RTL talen is in de nieuwe versie van Gmail verbeterd. RTL talen zijn talen waarbij men leest van rechts naar links, in plaats van links naar rechts, zoals Arabisch, Perzisch en Hebreeuws. In deze versie worden de profielfoto en navigatiemenu aan de rechterkant getoond, in plaats van aan de linkerzijde van de app.

Settings gmail   Gmail accounts

Navigatiemenu

Het uitschuifbare navigatiemenu is nu net als de updates van bijvoorbeeld de Play Store en Google Maps voorzien van een vernieuwde lay-out. De instellingen zijn hier bijvoorbeeld te vinden, net als ‘Help’ en Feedback.

In de komende dagen zal de update uitgerold gaan worden. Mocht je niet zolang willen wachten, dan kan je hier het APK bestand downloaden. Gmail is hier te vinden in de Play Store.

Hoewel wij de APK-download zonder problemen hebben gebruikt, is DroidApp.nl niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel