Google+ krijgt grote update met nieuwe vormgeving

Google+ krijgt een flinke update voor het Android besturingssysteem. Google+ 4.4 krijgt een compleet vernieuwde interface mee en daarbij tal van nieuwe functies. Een van de nieuwe functies in de Google+ app is Google+ Stories. 

Een maand geleden lekte er al screenshots uit van een vernieuwde Google+ applicatie. Die applicatie is er dan vanaf nu ook voor iedereen, inclusief de nieuwe vormgeving en tal van nieuwe functies. De nieuwe vormgeving oogt strak terwijl toch de bediening niet radicaal veranderd is.

Google+

Google+ Stories

Google+ Stories is een functie binnen de applicatie die van je foto’s, video’s en locaties een eigen reisverhaal maakt. Eerder had Google+ al de Auto Awesome functie waarmee de beste foto’s en video’s werden uitgelicht. Deze functionaliteit is in Google+ Stories nu flink uitgebreid in de app. Aan de hand van je foto’s, video’s en bezochte plaatsen wordt nu een eigen fotoverhaal samengesteld. Je gepersonaliseerde, interactieve fotoalbum kan vervolgens met je vrienden gedeeld worden. Google+ Stories zal niet alleen naar de Android versie uitgerold worden, maar ook in de webversie en binnenkort voor Apple iOS.

De foto’s worden gesorteerd op dag, waaruit Google+ zelf de beste foto’s zal uitlichten. Een voorbeeld van een fotoalbum van Google+ Stories is hier te vinden.

Verder is er ook de mogelijkheid om een video te maken aan de hand van de geschoten foto’s, video’s en bezochte locaties. In Auto Awesome Movies wordt vervolgens de drie elementen samengevoegd tot een video. De video wordt zoals gezegd afgewisseld met gemaakte foto’s, een eigen gekozen soundtrack en overgangen tussen de beelden. Google+ Stories werkt echter alleen wanneer het maken van een back-up van je foto’s is ingeschakeld in Google+.

Google+

Foto’s

Foto’s die je hebt opgeslagen in je Google Picasa-album, ofwel je Google+ account, kunnen middels de ‘mix’ functie in een collage worden gezet. De collage kan vervolgens opgeslagen worden en gedeeld worden via het sociale platform van Google. Middels de functie ‘beweging’ kan van een geselecteerde reeks foto’s een eigen diapresentatie aangemaakt worden. Deze diapresentatie wordt vervolgens opgeslagen als GIF-bestand die vervolgens net als de andere foto-collage gedeeld kan worden met je vrienden.

De foto’s die je hebt opgeslagen in een album op je Google-account, konden tot voor kort niet allemaal weergegeven worden, maar enkel een deel van de foto’s. Dit is nu veranderd waardoor je alle foto’s uit een album kunt bekijken in de Google+ applicatie.

Google+

Vormgeving

Zoals gezegd is de vormgeving in de applicatie helemaal onder handen genomen. Zoals we ook in de nieuwe update van de Google Play Store al zagen, is de balk van het profiel niet meer gekleurd, maar is deze transparant. Verder heeft het uitschuifbare navigatiemenu plaats gemaakt voor de balk bovenin beeld met opties en mogelijkheden.

In de komende dagen zal de update voor Google+ uitgerold gaan worden. Mocht je niet zolang willen/kunnen wachten, dan kan je de vernieuwde Google+ applicatie ook al downloaden via dit APK-bestand.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel