Advertenties in WhatsApp een stap dichterbij

Facebook wil kijken naar de mogelijkheid om advertenties toe te voegen aan de Facebook Messenger app. Later is het de bedoeling om deze mogelijkheid ook over te zetten naar WhatsApp. Eerder gaf WhatsApp altijd aan dat het niet aan advertenties wilde beginnen.

David Marcus, vice-president van Facebook, vertelt dat Facebook Messenger op termijn advertenties binnen de app krijgt. Ook wordt er gekeken om advertenties binnen WhatsApp toe te gaan voegen.

Er wordt op dit moment via geen van beide apps winst gegenereerd. Er zal eerst gekeken worden hoe Facebook omzet kan genereren met de Messenger app om vervolgens het systeem naar WhatsApp te kopiëren. WhatsApp heeft altijd aangegeven om nooit gebruik te gaan maken van advertenties binnen de app, maar dit wordt nu tegengesproken door Marcus.

WhatsApp reclame

Het is niet de bedoeling van Facebook om overal advertenties te gaan zetten, anders krijgen gebruikers mogelijk het gevoel dat ze worden overvallen door de reclame. De advertenties die in Messenger gebruikt gaan worden zullen niet alleen puur reclame zijn maar er zullen ook gesponsorde advertenties aan worden toegevoegd.

WhatsApp is sinds een jaar onderdeel van Facebook. De app heeft 700 miljoen actieve gebruikers. Facebook Messenger heeft ruim 500 miljoen actieve gebruikers. Eigenlijk is WhatsApp een betaalde dienst, maar voor Android devices is de app nog gratis te downloaden. Bij de meeste gebruikers wordt het abonnement voor WhatsApp weer ieder jaar met een jaar gebruik gratis verlengd.

via WSJ

Lees ook

Reageer op dit artikel