Google Drive voor Android krijgt flinke update met nieuw Material Theme

Google kondigt een flinke update aan voor Google Drive. De Android-applicatie van de clouddienst krijgt met de nieuwe update een nieuw design. Het nieuwe ontwerp moet de applicatie nog prettiger maken in het gebruik.

Google Drive met nieuw design

Je kunt binnenkort een nieuw design verwachten voor de Google Drive-app. Deze applicatie is één van de weinige apps die van Google nog een nieuw design hoort te krijgen. Eerder werd bijvoorbeeld de Gmail app al van een flinke update voorzien. Gebruikers krijgen met de nieuwe versie van Google Drive een nieuw design te zien.

Google Drive design 2019

We zien een nieuw Home-tab en een navigatiebalk onderin beeld. Vanuit hier kun je snel navigeren naar bestanden. Denk aan gedeelde bestanden en documenten die je met een ster hebt gemarkeerd. Op het hoofdscherm zie je de belangrijkste bestanden. Deze dingen zijn gebaseerd op de laatste keer dat je het bestand geopend hebt, met wie je files deelt en welke bestanden je op specifieke momenten van de dag gebruikt.

Google Drive design 2019

Google heeft de Drive-app op Android ook voorzien van een nieuwe zoekbalk, welke nog beter je cloud kan doorzoeken. Voor G Suite gebruikers is er een extra tabblad bovenin beeld waarbij je de Drives van je team kunt zien, samen met een tabblad met computers, waarbij je lokale content kunt zien. In de rechterbovenhoek vind je een snelkoppeling naar de optie om van account te wisselen. Het actiemenu is ook aangepast met de meest gebruikte opties bovenin beeld.

Google Drive

Voor iOS wordt de nieuwe interface vanaf nu uitgerold. Android-gebruikers kunnen de update vanaf 18 maart verwachten. Echter kan het nog wel even duren voordat iedere gebruiker de nieuwe skin te zien krijgt. Volgens Google kan dit zo’n twee weken duren.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel