Google rolt nieuwe review-weergave uit in Play Store-app

Google is begonnen met het breed uitrollen van een nieuwe weergave voor beoordelingen in de Google Play Store. De wijzigingen maken het review-gedeelte in de Play Store app beter en duidelijker. Tevens kun je sneller filteren op reviews.

Nieuwe review-weergave in Play Store

De nieuwe review-weergave in de Google Play Store lijkt steeds verder uitgerold te worden. Met de nieuwe weergave wordt er weer wat nieuws aan Material Design toegevoegd aan de downloadwinkel voor Android. Eerder werd de groene kleur al meer vervangen door een witte kleur en werden verschillende elementen en onderdelen voorzien van een nieuw likje verf. We schreven vorige week al over de snelle kaarten, waarbij de optie-puntjes weggehaald werden.

Google Play Store review weergave

Nu heeft Google een server-side update klaarstaan waarbij de vormgeving van de reviews onder handen wordt genomen. Elke review wordt voorzien van een kader en daaronder kun je als lezer direct aangeven of je hem wel of niet nuttig vindt. Wanneer je tikt op ‘Alle reviews bekijken’ kun je extra filteren op beoordelingen. Denk aan positief, kritiek en het aantal sterren.

Google Play Store review weergave

De nieuwe review-weergave zal vanaf nu naar iedere gebruiker uitgerold worden, zo lijkt het. Het kan even duren voordat deze bij iedereen beschikbaar is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel