HTC verwijdert stilletjes tal van eigen apps uit Play Store

HTC heeft in alle stilte een groot aantal van haar applicaties voor Android uit de Google Play Store gehaald. Het gaat niet alleen om wat minder populaire apps, maar ook apps als Contacten en Berichten.

HTC haalt apps uit Play Store

In februari verdween enige tijd de eigen HTC Mail app uit de Google Play Store. Deze kwam echter wel weer terug na een tijdje, maar nu lijkt er toch serieus wat aan de hand te zijn bij de Taiwanese fabrikant. In de laatste drie maanden zijn meer dan 14 applicaties van HTC uit de downloadwinkel voor Android gehaald.

htc apps play store

Onder deze apps zitten apps als Contacten, Sense Home Launcher, Dot View, Calendar en ook verdween de RE Camera app. Apps voor bijvoorbeeld de mail en de klok zijn nog wel in de Play Store te vinden, maar het is niet bekend of dit voor lange tijd nog het geval zal zijn. Een aantal van deze apps zijn al langere tijd niet bijgewerkt met updates.

De reden van het verdwijnen van de apps is niet bekend. Het gaat al langere tijd niet goed met HTC. Mogelijk wil HTC niet langer meer geld uitgeven aan het ontwikkelen van apps en het bijhouden hiervan. Dit kan bijvoorbeeld als gevolg hebben dat gebruikers apps van Google of andere partijen aangeboden zullen krijgen. Misschien is HTC wel van plan om Android One-toestellen uit te brengen, zodat het weer wat terug kan krabbelen. Echter is dit nog helemaal niet bevestigd en zullen we moeten wachten op meer informatie vanuit HTC.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel