HTC gaat in 2019 andere koers varen: dit gaat er gebeuren

HTC gaat een andere koers varen in 2019. Het marktaandeel en de winst van het bedrijf moet volgend jaar verbeteren, en het Taiwanese bedrijf heeft nu een nieuw plan klaarliggen. Wat staat er te gebeuren met HTC in 2019?

HTC plannen voor 2019

Waar we een paar jaar geleden laaiend enthousiast werden van toestellen van HTC, is dat inmiddels wel anders. Het gaat al langere tijd niet goed met de Taiwanese fabrikant en dus is het tijd om de strategie van het bedrijf te veranderen. Hoewel Google enige tijd geleden het bedrijf voor een groot deel heeft overgenomen, is het onbekend wat precies de plannen zijn van Google met HTC.

HTC U11

Het doel voor 2019 is om het marktaandeel te vergroten en het bedrijf weer winstgevend te maken. Er komt een grotere focus te liggen op het uitbrengen van toestellen in het mid-end segment, een segment waar de concurrentie al enorm heftig is. Denk aan toestellen als de Nokia 7.1, Honor 8X en Samsung Galaxy A7 (2018). HTC bracht eerder deze week in Taiwan de HTC Desire 12s uit. De Desire 12-familie verscheen eerder al in Nederland, samen met de HTC U12 Life.

Darren Chen van HTC heeft aangegeven dat het in 2019 ook gewoon een high-end smartphone wil uitbrengen. Het gaat om een opvolger voor de HTC U12+, maar het is niet bekend of de telefoon de naam HTC U13 meekrijgt. Tevens blijft HTC zich inzetten op het gebied van VR, met de Vive-producten. Welke producten en toestellen we precies kunnen verwachten, is niet bekend. We zijn benieuwd of HTC nog heil ziet in Android One. De HTC U11 Life was namelijk het enige toestel met One.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel