HTC presenteert Exodus 1: nieuwe Blockchain smartphone

HTC heeft haar nieuwe blockchain smartphone aangekondigd. Het toestel heeft de naam HTC Exodus 1 meegekregen en is voorzien van prima specificaties. Het toestel doet denken aan de U12+, maar is toch anders.

HTC Exodus 1

De Taiwanese fabrikant heeft de HTC Exodus 1 aangekondigd. Het toestel is de eerste blockchain smartphone van het bedrijf. Dit betekent dat liefhebbers van cryptomunten aan de slag kunnen met de Exodus. Naar eigen zeggen is de Exodus 1 een fundamenteel element van het crypto-internet.

Premium prestaties in een kwalitatief design, zo omschrijft HTC haar toestel. Het toestel bevat een beveiligde partitie die is afgezonderd van het Android-besturingssysteem. Deze ‘enclave’ bevat bijvoorbeeld sleutels tot crypto-data of al je digitale gegevens. Met het speciale Social Key Recovery-mechanisme kun je eenvoudig en op een veilige manier je keys terugvinden als je toestel bijvoorbeeld wordt gestolen. HTC spreekt over het volgende;

“Je bent er zo ook van verzekerd dat HTC jouw sleutels niet opslaat op een centrale plek; jij blijft altijd volledig in control. HTC laat je een aantal betrouwbare contacten selecteren die elk een key management-app moeten downloaden. Jouw ‘seed’ wordt vervolgens gesplitst op basis van een geheim algoritme en wordt verstuurd naar de betrouwbare contacten die jij hebt geselecteerd. Op die manier heb je altijd toegang tot je valuta en andere waardevolle data.”

HTC Exodus

HTC wil samenwerken met cryptografen en ontwikkelaars om mee te doen aan de Exodus-community. Het wil de kracht van de veilige enclave verbeteren. Tevens wil HTC hiermee haar visie kracht bij zetten. HTC zegt hierover het volgende; “Wij geloven dat mobiel het belangrijkste distributiekanaal moet zijn om digitale assets en gedecentraliseerde apps hun volle potentieel te laten bereiken.”

De telefoon is voorzien van een 6,0 inch Quad-HD+ beeldscherm, Snapdragon 845, 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Er is een dual-camera met 16MP achterop en 8 megapixel voorop. De accu heeft een capaciteity van 3500 mAh en het toestel draait op Android Oreo. De telefoon kan vanaf nu als early access-versie besteld worden. De prijs daarvan betaal je in BTC of ETH. De prijs ligt nu op 0.15 BTC wat omgerekend zo’n 833 euro is. Het design doet verder denken aan de HTC U12+.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel