HTC ontwikkelt Exodus smartphone met blockchaintechnologie voor cryptomunten

HTC is bezig met de ontwikkeling van een smartphone met ingebouwde blockchaintechnologie, die technologie zorgt ervoor dat betalingen met cryptovaluta geverifieerd worden. De telefoon zou verder als portemonnee kunnen dienen van het virtuele geld.

HTC Exodus in ontwikkeling

Exacte specificaties zijn nog niet bekend maar Phil Chen, onder andere verantwoordelijk voor het HTC Vive virtual reality project, deelde wel een aantal belangrijke punten. De smartphone zou een wallet krijgen voor Bitcoin, Ethereum en andere munten. Zo kun je deze cryptomunten altijd veilig meenemen op je telefoon. Of een dergelijke smartphone aan zal slaan bij het grote publiek is nog de vraag.

De HTC Exodus zou ook het netwerk, de blockchain, gaan ondersteunen door zich uit te geven als node. Transacties worden op die manier ook bewaard op de telefoon en gedeeld met andere gebruikers in het cryptonetwerk. De komende maanden moet duidelijkheid komen over deze nieuwe telefoon van HTC. Vooralsnog lijkt HTC de tijd te nemen om deze blockchaintelefoon goed te ontwikkelen.

Overigens is HTC niet de eerste die een dergelijke telefoon ontwikkelt, Finney ontwikkelde een blockchain telefoon die rond de 1000 euro kostte. Ook Huawei is zeer geïnteresseerd in de blockchaintechnologie en is bezig met de ontwikkeling van een dergelijk toestel.

HTC Exodus

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel