Huawei in gesprek met Sirin Labs over “blockchain” smartphone

We horen het woord blockchain wel vaker langs komen de laatste tijd, nu lijkt ook Huawei geïnteresseerd in de blockchain. De blockchain is de de technologie achter cryptomunten die een lijst bijhoudt van aan elkaar gelinkte transacties.

Huawei toont interesse in blockchain

Huawei zou geïnteresseerd zijn in SIRIN OS, een aanvullend besturingssysteem die blockchain applicaties kan uitvoeren naast Google’s Android. Dat verklaren bronnen die anoniem willen blijven tegenover het Amerikaanse Bloomberg. Gesprekken tussen Huawei en Sirin Labs zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Hoewel beide bedrijven bevestigen met elkaar gesproken te hebben, weigeren zij om verder commentaar te geven. Huawei verkent de mogelijkheden om de blockchain op een veilige manier aan het grote publiek te introduceren. Sirin Labs werkt aan een eigen smartphone met blockchain technologie, waarvan 25.000 exemplaren vooraf zijn besteld. Het toestel van Sirin Labs zou zo’n 1000 dollar gaan kosten.

Sirin Labs heeft plannen om een zogenaamde “cold storage” in de smartphone te bouwen. Hiermee kunnen cryptomunten offline, veilig bewaard worden. Het wordt afwachten of Huawei ook daadwerkelijk met een blockchain-telefoon op de markt komt.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel