HTC Desire 12 en Desire 12+ officieel aangekondigd: alle details

De Taiwanese fabrikant HTC heeft onverwacht de nieuwe HTC Desire 12 en Desire 12+ aangekondigd. Hiermee is het portfolio van de fabrikant uitgebreid met twee nieuwe devices met een strak design. De prijzen beginnen bij 199 euro en we zetten alle details op een rij.

HTC Desire 12

Zojuist heeft HTC de nieuwe Desire 12 en Desire 12+ aangekondigd. Beide toestellen hebben het herkenbare HTC-ontwerp waarbij gebruik gemaakt wordt van een glazen behuizing. De toestellen hebben een 18:9 beeldverhouding, waarbij de Desire 12 een grootte heeft van 5,5 inch en de 12+ een schermgrootte van 6,0 inch.

Onder de behuizing van de Desire 12 zit een MediaTek MT6739 quad-core processor met 3GB RAM en 32GB (uitbreidbare) opslagruimte. Daarnaast kunnen foto’s gemaakt worden met de 13 megapixel camera met PDAF autofocus, LED-flitser, f/2.2 diafragma en Full-HD video-opname. De camera aan de voorzijde telt 5 megapixel. Er is ondersteuning voor dual-sim en de accu heeft een capaciteit van 2730 mAh. We vragen ons af of de Desire 12 een succes gaat worden. Hij draait nog op Android 7 Nougat en concurrenten zijn al uitgebreider voor een paar tientjes meer. Het is niet bekend of en zo ja, wanneer, de update naar Oreo uitgerold wordt.

Desire 12+

Interessanter is de HTC Desire 12+, voorzien van een Qualcomm Snapdragon 450 octa-core processor. Er is eveneens 3GB RAM en 32GB opslagruimte wat uit te breiden is met een geheugenkaart. Aan de achterzijde is een dual-camera aanwezig met een sensor van 13MP en 2MP. Ook met de Desire 12 Plus kun je filmen in Full-HD. Aan de voorzijde vinden we een 8 megapixel front-camera. De Desire 12+ draait op Android 8.0 Oreo met HTC Sense en heeft een 2965 mAh accu. Als enige heeft dit toestel een vingerafdrukscanner en is er een LED-flitser ook aan de voorzijde.

De twee telefoons hebben elk een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset en zijn voorzien van dual-sim ondersteuning. Opvallend is dat er geen USB-C maar gewoon nog een Micro-USB aansluiting is geplaatst. HTC heeft duidelijk gekozen voor een strak palet aan kleuren; zwart en warm silver met roze-gloed.

HTC Desire 12+

Verkrijgbaarheid

De HTC Desire 12 ligt vanaf eind april in de winkels voor 199 euro. Voor de HTC Desire 12+ betaal je 249 euro en deze ligt eveneens vanaf eind volgende maand in de winkels. Alle details hebben we verzameld op de toestelpagina’s die je kunt bereiken via onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel