HTC stopt met het gebruik van het eigen emoji-ontwerp

HTC voorzag de emoticons in haar eigen toestellen van een eigen ontwerp. Echter lijkt het met de update naar Oreo en Sense 9.0 erop dat HTC afstapt van het aanpassen van de emoji. Er is nu een mengelmoes tussen emoji van Google en HTC zelf.

HTC emoji ontwerp

Verschillende fabrikanten voorzien de emoticons in hun eigen skin van een eigen ontwerp. Ze doen aanpassingen zodat het beter bij de rest van het design past van de interface. Omdat fabrikanten verschillende ontwerpen gebruiken, kan er tussen gebruikers in een chatgesprek weleens misverstand ontstaan over een emoji. Dit kan voor partijen reden zijn om één stijl te hanteren; die van Google zelf bijvoorbeeld. Van de hamburger emoji zijn bijvoorbeeld al 12 verschillende varianten in omloop.

verschillende soorten emoji

HTC lijkt met de update naar Sense 9.0 en Android 8.0 Oreo niet langer meer emoji aan te passen, dit meldt Emojipedia. Een aantal zijn nog in de stijl van HTC en is het bedrijf nog niet volledig overgegaan op de nieuwe stijl. Het door HTC standaard meegeleverde toetsenbord TouchPal toont ook nog lang niet alle nieuwe emoticons. Het installeren van een alternatieve keyboard-app zoals Gboard van Google, geeft gebruikers wel volledig toegang tot nieuwe emoji.

HTC Emoji Google

In de foto hierboven zie je een deel van de HTC emoticons. De emoji met het oranje blokje ervoor zijn in de stijl zoals Google die uitdeelt, de rest zijn (op dit moment) nog in HTC-stijl. Dit jaar kunnen we naar verwachting meer dan 150 nieuwe emoji verwachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel