Google rondt overname van HTC af: dit verandert er

Google heeft bekend gemaakt dat het de overname van HTC heeft afgerond. Dit betekent dat een deel van de Taiwanese fabrikant in handen van Google is. De overname is nu ook definitief goedgekeurd door de andere partijen.

Google heeft HTC overgenomen

Een deel van HTC is nu definitief in handen van Google. De overname van HTC werd in in september bekend gemaakt. Echter moesten toen nog verschillende partijen hun goedkeuring hierover uitspreken. Dat is nu gebeurd. Er is een bedrag van 1,1 miljard dollar mee gemoeid.

Google neemt een het grootste deel van de smartphone-tak van HTC over. Daaronder vallen ook 2000 HTC-medewerkers die nu voor Google gaan werken. Google wil de positie in Azië versterken en zal in de Taiwanese hoofdstad Tapei de medewerkers werkgelegenheid aanbieden. Ook zal HTC doorgaan met het maken van smartphones. Google wil de kennis van HTC gebruiken voor het realiseren van nieuwe hardware.

Door de gedeeltelijke overname van HTC krijgt Google ook een aantal niet-exclusieve licenties op patenten die in handen zijn van HTC. Google en HTC werken al lange tijd samen, zo brachten ze samen verschillende Nexus-apparaten uit en verscheen ook de Pixel 2 door de samenwerking.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel