Google neemt HTC gedeeltelijk over: wat gaat er veranderen?

Google en HTC hebben vannacht bekend gemaakt dat een deel van de Taiwanese fabrikant HTC wordt overgenomen door Google. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van 1,1 miljard dollar.

HTC deels overgenomen door Google

Gisteren werd de verhandeling van aandelen van HTC tijdelijk gestopt voor een grote aankondiging. Nu is bevestigd door Google en HTC dat een gedeelte van de Taiwanese fabrikant overgenomen wordt door Google. HTC wordt niet volledig gekocht door Google.

Voor 1,1 miljard dollar (bijna 926 miljoen euro) neemt Google een deel van het personeel over en een niet-exclusieve licentiedeal op alle patenten. Bij het personeel dat overgenomen wordt gaat het om medewerkers die al verantwoordelijk waren voor de Pixel-serie.

HTC overname Google

In de officiële mededeling van HTC bevestigt het bedrijf dat het onafhankelijk blijft na de gedeeltelijke overname en ook smartphones zal blijven maken. Tevens moet het HTC meer financiële ruimte geven voor eigen ontwikkelingen, waaronder dus smartphones en het eigen Vive virtual-reality platform.

Hoewel de gedeeltelijke aankondiging nu definitief bevestigd is, moet de deal nog wel definitief afgerond worden. Dit zal naar verwachting begin volgend jaar gebeuren. Overigens blijft het nog afwachten welke gevolgen precies de overname heeft, omdat Google en HTC op dit moment niet benoemen welk gedeelte van het personeel overgaat.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel