HTC en Google praten in vergaande gesprekken over overname

Google zou het plan hebben om de Taiwanese fabrikant HTC over te nemen. Al lange tijd gaat het niet goed met HTC en zag het ook in augustus de cijfers kelderen.

Neemt Google HTC over?

De laatste jaren gaat het bergafwaarts met de Taiwanese fabrikant HTC, met steeds de rode cijfers die worden geschreven. De nieuwste cijfers over de maand augustus is de slechtste maand in 13 jaar tijd, zo blijkt. Er was een winstdaling van bijna 52 procent en zelfs ruim 54 procent tegenover een jaar eerder.

Ook het portfolio van HTC weet de consument niet te overtuigen. Daarbij zou het vlaggenschip van HTC, de HTC U11 minder populair zijn dan verwacht en gehoopt en er zijn verder geen recente smartphones uitgebracht. Zo stammen de U Play en U Ultra nog uit maart 2017(!).

HTC U11

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken waarin de mogelijkheid wordt overwogen dat Google de fabrikant overneemt. De berichten spreken over inmiddels vergaande onderhandelingen voor de overname, waarbij twee opties worden overwogen; het overnemen van de volledige smartphone-tak of een strategische partner worden.

Google heeft met HTC al vaker samengewerkt. Van het toekomstige Pixel 2 toestel zal één toestel uit de fabriek van HTC komen rollen. En een aantal eerdere Nexus-smartphones en de huidige Pixel-serie is ook van HTC. Google heeft in het verleden Motorola overgenomen, dit vanwege de patenten. HTC wil niet op de geruchten reageren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel