HTC schrijft wederom rode cijfers over tweede kwartaal 2017

Nadat verschillende fabrikanten de cijfers over het tweede kwartaal van 2017 hebben gedeeld, doet nu ook HTC dat. De Taiwanese fabrikant is nog altijd niet uit het dal, want ook dit kwartaal worden rode cijfers geschreven.

Rode cijfers voor HTC in Q2 2017

Wederom niet al te best nieuws van HTC. De cijfers over het tweede kwartaal van 2017 zijn naar buiten gebracht en nog altijd kan het bedrijf geen zwarte cijfers schrijven. Volgens het nieuwste rapport heeft HTC een omzet gedraaid in Q2 van omgerekend zo’n 449 miljoen euro (16,1 miljard Taiwanese dollar). In Q2 2016 lag dit nog op 18,9 miljard Taiwanese dollar.

HTC U11

Het operationeel verlies lag dit kwartaal op 2,2 miljard Taiwanese dollar, vorig jaar lag dit o 4,2 miljard Taiwanese dollar. HTC zegt wel dat de omzet in vergelijking met vorig kwartaal met 11 procent is gestegen. Volgens de fabrikant komt dit door de nieuwe HTC U11, het nieuwe high-end toestel van HTC. We schreven hierover eerder ook al de HTC U11 review.

De bekendmaking van de nieuwste kwartaalcijfers kwamen hard aan op de beurs. Het aandeel van HTC daalde met meer dan 9 procent in de eerste vijf uur. HTC heeft niet bekend gemaakt hoeveel smartphones het bedrijf verkocht heeft.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel