HTC: omzet daalde in december met maar liefst 36 procent

Het gaat al langere tijd niet goed met de Taiwanese fabrikant HTC. December was voor HTC een zwarte maand, want de omzet daalde met maar liefst 36 procent in vergelijking met de maand november van 2015. Wel keldert de omzet iets minder hard dan vorig jaar.

HTC in december

HTC zag over de maand december 2015 de omzet dalen met 36 procent. Het is een tegenvaller voor de fabrikant uit Taiwan, in oktober en november liet het bedrijf lichte omzetstijgingen zien. In december 2014 bedroeg de omzetdaling nog 57 procent, wat dus meer was dan dit jaar. Reden voor een feestje zal het absoluut niet zijn bij HTC, met de HTC One A9 hoopte het bedrijf weer betere resultaten te behalen, iets wat vooralsnog niet echt goed geslaagd lijkt.

HTC One A9

In december boekte HTC een omzet van circa 180,3 miljoen euro. Over heel 2015 wist HTC een omzet te behalen van 3,36 miljard euro. Dit is een daling van ongeveer 35 procent in vergelijking met de omzet die over het jaar 2014 werd behaald. Een nieuwe smartphone zullen we naar verwachting pas over een kleine twee maanden gaan zien tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens de CES kondigde HTC wel een connected fitness-systeem en de HTC Vive Pre VR-bril aan.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel