HTC Vive Pre: verbeterde VR-bril komt in april uit voor consumenten

In april komt HTC met een nieuwe versie van de HTC Vive; de HTC Vive Pre. HTC maakte dit zojuist bekend tijdens de CES in Las Vegas, waarvan morgen officieel de deuren opengaan. De HTC Vive Pre zal voor consumenten in april in de winkels liggen en moet voor een uitstekende virtual reality ervaring zorgen.

HTC Vive Pre

HTC kondigde vorig jaar tijdens het Mobile World Congress de HTC Vive aan, een virtual reality bril die enkel voor ontwikkelaars beschikbaar was. Op de CES in Las Vegas heeft HTC een consumenten-versie van de HTC Vive gepresenteerd; de HTC Vive Pre. Deze VR-bril zal in april beschikbaar komen voor een nog onbekende prijs.

VR-bril

De HTC Vive Pre is voorzien van een compacter design en heeft een verbeterde hoofdband. Hierdoor i het geheel stabieler en zorgt dit voor meer draagcomfort. Opvallend aan de HTC Vive Pre is dat de bril ook geschikt zal zijn voor mensen die een bril dragen. Ook de uitstraling is verbeterd en is het display scherper en helderder. De bril is verstelbaar en past zich aan, aan het hoofd van de gebruiker.

HTC Vive Pre

Controllers

De Taiwanese fabrikant heeft ook de controller voor de HTC Vive Pre verbeterd met nieuwe knoppen, een verbeterde ergonomie en een betere balans. Dankzij de geïntegreerde front-camera kan je gewoon je bril ophouden als je bijvoorbeeld je drankje wilt pakken. Daarnaast kan je fysieke elementen je virtuele ruimte inbrengen.

Steam

Als eerste VR-bril biedt de HTC Vive Pre ondersteuning voor SteamVR. Hierdoor kan de bril gebruikt worden voor het gebruik met Steam. Dit is een groot online platform voor PC-, Mac- en Linux-games en software. Voor deze functionaliteit biedt de HTC Vive Pre SteamVR-tracking en een zogenaamd Chaperone-systeem die zijn ontwikkeld door het bedrijf Valve.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel