‘HTC hangt aan zijden draadje; dit zijn de nieuwe kwartaalcijfers’

HTC maakte gisteren haar eerste kwartaalcijfers van 2016 bekend en noteerde wederom een netto verlies, ook heeft het bedrijf bekend gemaakt haar Virtual Reality tak af te splitsen. De omzet van het bedrijf bedraagt 14,8 miljard Taiwanese Dollar, een daling van 64 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015.

HTC noteert vierde netto verlies

HTC heeft voor het vierde kwartaal op rij een netto verlies in de boeken moeten schrijven. Daarmee daalde de operationele winst met 78 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Waar het bedrijf in Q1 van 2015 nog een omzet van 41,5 miljard Taiwanese Dollar noteerde zakte dat in deze periode naar 14,8 miljard Taiwanese Dollar.

HTC Q1 2016

Hoe nu verder?

In deze kwartaalcijfers zijn nog niet de lancering van de HTC 10 smartphone en HTC VIVE Virtual Reality headset meegenomen. HTC hoopt dan ook dat het hiermee weer gaat scoren en hoopt ook dat het tweede kwartaal een succesvol kwartaal gaat worden. Hoewel de pre-orders van de HTC 10 in China tegenvallen blijft Cher Wang, CEO van HTC, positief over de toekomst.

The media and consumer buzz around HTC, including for the keenly-awaited launches of the flagship smartphone and Vive virtual reality system, clearly demonstrate our leadership in innovation and have provided a great boost to the HTC brand. We have been working hard to lay the groundwork over the past year, streamlining processes and optimizing resources to enable us to develop the best products in the most effective way.

In een kort bericht maakte de hardware fabrikant ook bekend dat het haar Virtual Reality tak in een apart bedrijf heeft afgesplitst. Onder de naam HTC Vive Tech Corp zal het bedrijf verantwoordelijk zijn voor de HTC Vive en alles wat HTC met virtual reality van plan is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel