HTC verkopen dalen extreem: 68 procent, ondanks komst U12+

HTC bracht vorige maand de HTC U12+ uit. De U12+ is een high-end smartphone vol mogelijkheden, maar echt succes levert het toestel niet op. De fabrikant heeft de nieuwste cijfers gedeeld en die zijn niet positief.

HTC cijfers: 68% minder verkocht

Het gaat al jarenlang niet goed met de Taiwanese fabrikant HTC. Het bedrijf maakt keer op keer verlies en de verkopen dalen meer en meer. De nieuwe cijfers die naar buiten zijn gebracht zijn evenmin positief.

In juni is de verkoop van HTC gekelderd met 68 procent ten opzichte van juni 2017. Het is het grootste verlies in de verkopen in de afgelopen twee jaar. In mei lagen de verkopen nog 16,5 procent hoger dan in april 2018, maar ook dit was 46 procent minder dan het jaar ervoor. Het is een opvallend resultaat, want de fabrikant bracht deze maand de HTC U12+ uit, deze zorgde voor veel voornamelijk minder positieve recensies.

HTC U12+

Daarnaast is er enorme concurrentie. Nokia met de Nokia 7 Plus die veel voordeliger is, maar ook andere high-end smartphones; de Galaxy S9, Huawei P20 Pro, LG G7 ThinQ, Sony Xperia XZ2 en natuurlijk OnePlus 6.

We vragen ons oprecht af of HTC nog lang doorgaat met het maken van mobiele telefoons. Al jarenlang wordt er geen succes meer geboekt. Google nam eerdere de mobiele tak al over en HTC maakte keer op keer ontslagen bekend. We achten de kans dat HTC stopt met smartphones best aannemelijk, maar hier ontbreekt nog informatie over.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel