‘HTC 10 is gigantische flop in China’

De voorverkoop van de HTC 10 gaat in China verre van goed. In twee weken tijd zijn maar zeer weinig pre-orders gedaan voor het toestel. De reden van het extreem weinige animo voor het toestel zou de hardware zijn. Wat is er aan de hand?

HTC 10 in China

De kans is groot dat ze bij HTC in China met hun handen in het haar zitten. De populariteit van de HTC 10 laat in dit land compleet de wensen over. Het toestel zou in twaalf dagen tijd slechts 251 keer gepre-orderd zijn bij de twee grootste online retailers. In Nederland is de HTC 10 sinds eind april te koop en de verwachtingen zijn toch wel vrij hoog gespannen.

HTC 10

Een groot verschil met de HTC 10 in Nederland en de ‘10’ in China is de hardware. In ons land maakt HTC gebruik van de Snapdragon 820 processor. Deze processor is de nieuwste variant van Qualcomm en komt goed uit de bus. Voor de Chinese markt gebruikt HTC een Snapdragon 652 processor. Dit zou volgens de insiders de reden zijn van de slechte pre-order verkoop van de smartphone. Daarnaast is het toestel in China 160 euro goedkoper dan in Taiwan, iets wat blijkbaar niet genoeg indruk maakt op de consument.

Vanaf vandaag ligt de HTC 10 officieel in de Chinese winkels. Of de consument nu wel het toestel weet te vinden, zullen we moeten afwachten. Wil je alles weten over de HTC 10? Via onderstaande button vind je alle specificaties, prijzen en abonnementen van de HTC 10 op een rij.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel