Displays HTC 10 en LG G5 slecht afleesbaar met zonnebril

De bezitters van de HTC 10 en de LG G5 met een zonnebril en gepolariseerde glazen, melden dat de displays erg slecht afleesbaar zijn. Sinds eind vorige week liggen de twee smartphones in de Nederlandse winkels en moeten de strijd aangaan met de Huawei P9 en de Samsung Galaxy S7. Toch kan dit probleem met een simpele oplossing verholpen worden.

Afleesbaarheid displays

Sinds eind vorige week is de smartphone-markt aangevuld met twee interessante toestellen. Het gaat om de LG G5 en de HTC 10. Beide smartphones bevinden zich in het high-end segment, samen met de Huawei P9 en de Samsung Galaxy S7. Gebruikers van de G5 en HTC 10 laten nu weten dat ze op sommige momenten problemen ondervinden met het aflezen van hun display.

HTC 10 zonnebril display

Het scherm zou in de portret-stand slecht afleesbaar zijn bij het gebruik van een zonnebril met gepolariseerde glazen. Door het toestel te draaien en in de landscape-modus te gebruiken, zou het probleem niet aanwezig zijn. Het is iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld je telefoon gebruikt in de auto om te navigeren.

HTC one M9 - 10 zonnebril display

Opvallend is dat bij de voorgangers van de twee smartphones, de HTC One M9 en de LG G4 er geen sprake was van een slechte afleesbaarheid bij het gebruik van een gepolariseerde zonnebril. Let wel dat de afleesbaarheid verhoogt kan worden door de maximale helderheid op zijn hoogst te zetten.

De oorzaak

De oorzaak van het probleem heeft te maken met dat bepaalde schermen voorzien zijn van een speciale polarisatie-laag waarmee weerspiegelingen gereduceerd worden. Het verschilt per LCD-display of dit verticaal of horizontaal is geplaatst. Het voordeel van AMOLED ten opzichte van LCD is dat hier ook gebruik gemaakt wordt van een polarisatiefilter, maar dat dit geplaatst wordt onder een hoek van circa 45 graden. Dit heeft als voordeel dat je dit probleem niet hebt, omdat je een toestel doorgaans niet in die stand houdt.

Wil je alles weten over de LG G5 of de HTC 10? Via onderstaande buttons vind je alle informatie over de twee toestellen op de smartphone-pagina’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel