HTC U12 getoond op ‘besloten’ bijeenkomst; ook details over HTC Breeze

Tijdens een besloten bijeenkomst, georganiseerd door HTC, heeft de Taiwanese fabrikant de opvolger van de HTC U11 getoond. We zien de HTC U12 met on-screen navigatietoetsen, een 18:9 beeldverhouding en meer. Wat kunnen we verwachten van de HTC U12 en de eveneens opgedoken HTC Breeze?

HTC U12 in beeld gebracht

HTC heeft deelgenomen aan een bijeenkomst van de alliantie voor het 5G-netwerk in Taiwan. Het merk toonde hier verschillende apparaten zoals de HTC Vive Pro en HTC Vive Focus. Daarnaast stond vreemd genoeg ook een nog niet aangekondigd toestel hierbij. Het gaat volgens bronnen, waaronder Evan Blass, om de HTC U12.

HTC U12

De HTC U12 zal op verschillende gebieden een flinke stap vooruit zijn. Het toestel zal voorzien zijn van een 18:9 beeldschermverhouding waarbij er ruimte bespaard is op de schermranden. Tevens krijgt de smartphone on-screen navigatietoetsen en wordt een Snapdragon 845 processor verwacht. Omdat een deel van het toestel is afgeplakt, is het nog niet zeker of de telefoon een dubbele selfie-camera krijgt.

HTC U12 Imagine

Er gingen eerder al geruchten over dat HTC bij de opvolger van de U11 niet meer gebruik wil maken van een glazen behuizing, maar terug wil naar de aluminium body. Of dit bij de U12 het geval is, is niet duidelijk. We verwachten wel dat er wederom geen 3,5 millimeter aansluiting aanwezig zal zijn; een keuze die HTC eerder al gemaakt heeft bij bijvoorbeeld de U11. De U12 wordt door Blass ook omschreven als de HTC Imagine. Het is niet duidelijk of dit een codenaam is, of mogelijk de naam van het nieuwe toestel.

HTC Breeze

Evan Blass heeft ook details gedeeld over een nieuwe mid-end smartphone van de Taiwanese fabrikant. De HTC Breeze (codenaam) krijgt een 5,5 inch display met een ratio van 18:9, MediaTek processor, 2GB RAM, 16GB opslag, 13MP camera, 5MP front-camera en 2730 mAh accu. Hiervan zijn geen foto’s nog opgedoken.

Zodra er meer bekend is over de HTC U12, houden we je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel