Emoji 11.0: deze 150+ nieuwe emoticons komen definitief in 2018

Ook dit jaar zullen weer tientallen nieuwe emoji toegevoegd worden aan de huidige lijst met emoticons. We vinden meer dan 150 emoticons in Emoji 11.0. Denk aan het nijlpaard, de lama, superhero, tanden, voeten, kledingstukken en nog veel meer.

Nieuwe emoji in Unicode 11.0

Emoji 11.0 is de nieuwe versie waarin we ruim 150 nieuwe emoticons terug gaan zien. De vorige versie van Unicode was versie 5.0, maar de instantie heeft het versienummer nu gelijkgetrokken met Unicode 11.0. Dit betekent dat het eerder besproken Emoji 6.0 deze elfde versie betreft. In totaal worden 157 nieuwe smileys toegevoegd en dit zal gebeuren in de tweede helft van 2018. Overigens zijn 77 emoticons nieuw, en betreft de rest de keuze in huidskleuren.

Er zijn dus een hoop nieuwe emoji toegevoegd. We gaven net al wat voorbeelden, maar dat is nog lang niet alles. Zo vind je in Emoji 11.0 ook een pauw, kangoeroe, cupcake, vaatje zout, een schaakstuk, brandblusser, spons, wc-rol en een kassabon.

In bovenstaande video wordt een impressie gegeven van de nieuwe emoji. De verschillende partijen, denk aan Google, Facebook, WhatsApp en dergelijke, kunnen vervolgens aan de slag met het stijlen van de emoticons voor hun eigen diensten. Naar welke emoji kijk jij het meest uit?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel