67 nieuwe kandidaat emoji voor je smartphone in 2018

Het Unicode consortium heeft tijdens een meeting 67 nieuwe emoji voorgesteld die volgend jaar geïntroduceerd kunnen worden. Er is tot oktober de tijd om nog wijzigingen aan te brengen in de emoji standaard die volgend jaar bij versie 11.0 is aanbeland.

67 emoji in 2018

Volgend jaar heb je nog meer keuze uit emoji voor je gesprekken want 67 emoji maken kans om naar je smartphone te komen. Onder deze emoji zijn naast een softbal, mango en zoutvaatje ook een aantal variaties van de drol-emoji. Andere emoji die veel gevraagd worden zijn een kangaroo, bezem, bagel en een cupcake.

Emoji Unicode 11.0

Suggesties die al eerder zijn gedaan zoals de brandblusser en een aantal variaties voor mensen met een rode haarkleur blijven op de lijst aanwezig. Ook zijn er een aantal nieuwe smileys voorgesteld zoals een smiley met feesthoed, een koud gezicht en een gezicht met drie hartjes. Aanpassingen aan emoji om huidskleur en haarkleur te veranderen vereisen niet persé een nieuwe standaard. Deze kunnen ook op een later of eerder tijdstip wijzigen.

In oktober dit jaar vindt een nieuwe meeting plaats waar de uiteindelijke kandidaten uitgewerkt zullen worden tot de emoji Unicode 11.0 standaard. Niet lang daarna is het aan fabrikanten om deze standaard te implementeren in hun apps of hardware.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel