Unicode 10 officieel: dit zijn de 56 nieuwe emoji die we dit jaar krijgen

We krijgen dit jaar er 56 nieuwe emoticons bij op onze smartphone. Zowel voor iOS als voor Android komt Unicode 10 beschikbaar, waarin we 56 nieuwe emoji kunnen zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kotsende emoji of de gniffelende smiley.

Unicode 10: 56 nieuwe emoji

In november 2016 zagen we de eerste aanwijzing al voor Unicode 10. We kregen toen een eerste opzet voor de nieuwe emoticons die we in 2017 konden verwachten. Inmiddels heeft het Unicode Consortium de lijst met nieuwe emoji definitief vrijgegeven en kunnen we dit jaar er 56 verwachten, zowel voor Apple iOS als voor Android. In november ging het nog om 51 emoji, en in maart kregen we nog een beter voorproefje.

Unicode 10 emoji

De nieuwe emoticons die we later dit jaar krijgen zijn bijvoorbeeld de broccoli, de kotsende emoji, een emoji met een hipsterbaard, optrekkende wenkbrauw en ontploffend hoofd. We zien ook de zeemeermin, een fee, de giraf, zebra en egel en een tweetal dino’s.

Wanneer we precies de nieuwe emoticons krijgen is nog niet bekend. Unicode 10.0 zal door de meeste bedrijven en fabrikanten vanaf de tweede helft van 2017 uitgebracht gaan worden. De nieuwe emoji zijn ook beschikbaar in de eerste Android O beta.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel