Google Gboard 6.3 bèta verschenen: verbeterde zoekfunctie, emoji zoeken met tekening en meer

Google heeft een update voor de bèta van Gboard in de Google Play Store uitgebracht en krijgt als versienummer 6.3 mee. Het is niet de grootste update, maar er zijn toch een aantal functies verbeterd en toegevoegd in het handige toetsenbord. Voortaan kun je emoji zoeken door te tekenen.

Gboard 6.3 bèta

Het is natuurlijk erg prettig als je iets zoekt het ook daadwerkelijk vindt. Nu was het zoeken binnen Gboard niet altijd even nauwkeurig. Google heeft in bètaversie Gboard 6.3 de zoekfunctie op de schop genomen, waardoor het zoeken makkelijker wordt en verbeterd is.

Een handige nieuwe functie is het zoeken naar een emoji met een tekening. Dit is erg handig wanneer een emoji lastig te omschrijven is. Je tekent de emoji die je zoekt in het zoekvak en Gboard zal vervolgens een aantal suggesties tonen. Ik heb de functie even uitgeprobeerd en moet zeggen dat het verrassend goed werkt, je hoeft geen tekenwonder te zijn zoals je op de screenshots kunt zien.

Gboard 6.3 wordt zoals gezegd nu uitgerold als beta-versie. Je kunt de app krijgen door je aan te melden voor het beta-programma van Gboard; of hier de APK downloaden. De versie van het installatiebestand kan per toestel verschillen.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel