Gboard 6.1: Google’s toetsenbord laat je nu direct vertalen en meer

Vanaf vandaag is het mogelijk om je aan te melden als beta-tester voor Google’s eigen toetsenbord-app; Gboard. Ook is inmiddels Gboard 6.1 verschenen met meerdere interessante functies. Denk aan het snel vertalen en het wisselen van thema.

Gboard 6.1

Vanaf vandaag kun je je aanmelden als tester van bèta-versies van Google’s toetsenbord Gboard. Wanneer je je hebt aangemeld kun je nieuwe functies van het toetsenbord uitproberen. Daarbij kan je direct nu al beginnen want Gboard 6.1 is er.

Gboard 6.1 vertalen

Vertalen

In de nieuwe bètaversie van Gboard heeft ondersteuning gekregen van Google Vertalen. Op deze manier kun je met je toetsenbord vertalen. Uiteraard is de optie “Taal herkennen” aanwezig. Zo kun je bijvoorbeeld in het Spaans berichten sturen zonder dat je de taal machtig bent, Gboard zorgt voor de vertaling.

Thema’s

Helemaal nieuw is deze functie niet, maar heeft Google een frisse lay-out meegegeven aan Gboard 6.1. Wel nieuw zijn de schitterende landschappen die je in kunt stellen als achtergrond van je toetsenbord. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om je eigen achtergrond in te stellen.

Aanmelden als beta-tester

Zoals gezegd is het vanaf nu mogelijk om je aan te melden als tester. Je kunt je hier aanmelden als tester. Mocht je Gboard al geïnstalleerd hebben en je meldt je aan als tester, dan krijg je binnen enkele minuten een update voor Gboard. Mocht je de bètaversie willen installeren, houd er dan wel rekening dat er in een bètaversie nog enkele bugs kunnen zitten.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel