Gboard 6.2: grote update brengt pijltjestoetsen en vernieuwde copy-paste

Een flinke update voor het Gboard toetsenbord​ vandaag want versie 6.2 brengt de pijltjestoetsen naar Android. Via een omweg was het al mogelijk deze te activeren. Naast de pijltjestoetsen zijn er meer functies in het toetsenbord van Google verwerkt.

Gboard 6.2

Door op het Google icoontje te drukken in de bovenste rij van het Gboard toetsenbord krijg je extra opties. In dit lijstje is nu ook een icoontje met pijltjestoetsen te vinden. Door hierop te tikken komt een klein toetsenbord tevoorschijn met pijltjestoetsen​. Ook vind je hierbij toetsen om tekst te kunnen selecteren en te kopiëren. Het plakken van tekst is ook mogelijk, met de pijltjestoetsen kun je dan gemakkelijk navigeren door de tekst.

Gboard 6.2

Naast deze nieuwe toetsen op het toetsenbord is het ook mogelijk om de hoogte van het toetsenbord aan te passen. In het instellingenmenu van Gboard kun je zelf de grootte bepalen en de positie op het scherm.

Gboard versie 6.2 wordt gefaseerd uitgerold naar gebruikers via de Google Play Store. Wil je Gboard als toetsenbord proberen dan kun je hem via de onderstaande knop downloaden en proberen.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel