Unicode 11 Beta laat zien welke 130 nieuwe emoji op komst zijn

Unicode heeft de nieuwste emoticons aangekondigd. Met Unicode 11 beta kunnen we zeker 130 nieuwe emoji verwachten. Denk aan de cupcake, teddybeer en nog veel meer. Welke zal jij als eerst gebruiken?

Unicode 11 beta emoji

Laatst werden met Unicode 10 al vele nieuwe emoji toegevoegd en nu is Unicode 11 als beta verschenen. Hiermee krijgen we een eerste impressie van wat we voor nieuwe emoticons kunnen verwachten. Begin volgend jaar zullen de afwegingen gemaakt worden, waarbij de definitieve lijst bekend gemaakt wordt.

Unicode 11 beta emoji

Er staan 130 nieuwe emoji op de lijst. Denk aan de mango, een feestvierende emoji (party face), een teddybear, zwaan, skateboard, vrouw met krullen, een klosje garen en nog vele anderen. Zo staan ook een heet-hoofd, een verliefde emoji met drie hartjes en een ‘superhero en supervrouw’ op de wachtlijst om toegevoegd te worden. Eerder leek het er nog op dat de teleurgestelde drol-emoji zijn debuut zou maken, maar deze is niet in Unicode 11 beta te vinden helaas.

In januari wordt de definitieve lijst bekend gemaakt met emoji waar fabrikanten mee aan de slag kunnen. Tot die tijd moeten we het doen met de huidige emoji. Benieuwd welke emoticons in Unicode 11 Beta precies zitten, dan kun je dat overzicht hier raadplegen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel