Samsung pakt vormgeving van emoji aan; een hele verbetering

Samsung heeft samen met de update naar Android 8.0 Oreo een nieuwe versie van haar Samsung Experience skin meegeleverd. Nu blijkt dat in Samsung Experience 9.0 de emoji ook een opfrisbeurt hebben gekregen. Het design van de emoticons is namelijk flink aangepast en is een hele verbetering.

Emoji in Samsung Experience 9.0

De Samsung Experience skin is de eigen skin van Samsung die over de Android-interface ligt. Voorheen was dit ook wel bekend als TouchWiz. We hebben in ons artikel over Samsung Experience 9.0 de nieuwe functies in deze versie behandeld. Echter is in vergelijking met de vorige versie, Samsung Experience 8.5, het design van de emoji ook aangepast.

Samsung Experience 8.5 - 9.0 emoji

Samsung trekt de vormgeving van de emoticon meer gelijk met hoe ze er uit horen te zien. Vaak werd de vormgeving van de Samsung emoji verward omdat ze een ander design hadden. Dat zien we bijvoorbeeld terug in bovenstaande afbeelding. Een groot aantal emoticons is flink onder handen genomen dat er één lijn getrokken wordt. Zo voorkom je ook weer misverstanden tijdens je chatgesprek.

Een andere wijziging die Samsung doorvoert in de emoji; is de koekjes emoticon. In plaats van de zogenoemde zout-cracker, is vervangen door het koekje met chocolade. Er zijn niet alleen vele veranderingen (in bijvoorbeeld gezichtsuitdrukkingen) maar ook nog eens 329 nieuwe emoji toegevoegd in Experience 9. Deze nieuwe emoji omvat ook de huid- en geslachtsvarianten.

Samsung Experience 8.5 - 9.0 koek emoji

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel