De vergeten smartphone: HTC One Mini

HTC heeft tot enkele jaren geleden een hoop toestellen uitgebracht. Waaronder ook de HTC One Mini. Met goede specificaties in een compacte behuizing wou HTC scoren. Het was daarmee ook een concurrent voor de Samsung Galaxy S4 Mini.

HTC One Mini

De HTC One-serie werd in 2013 uitgebreid met de HTC One Mini. Dat is nog niet eens zo gek lang geleden. De smartphone had een rechthoekige behuizing en was compact met de afmetingen 132 x 63,2 x 9,3 millimeter en een gewicht van 122 gram. Dat zelfs voor een toestel met een aluminium behuizing.

HTC One Mini

Met de HTC One Mini had je toegang tot de zogenoemde UltraPixel-camera. Deze techniek moet voor nog betere foto’s zorgen en zagen we bij verschillende toestellen terug, waaronder ook de HTC One M8. De resolutie van deze camera was 4 megapixel. De front-camera telde 1.6 megapixel. Net als bij enkele andere toestellen was er HTC Zoe. Hiermee kon je tal van beelden uit één situatie combineren in een video, met effecten, filters, muziek en meer.

Aan de voorzijde was de One Mini uitgerust met een 4,3 inch HD+ beeldscherm en zaten er stereo-speakers boven en onder het beeldscherm. HTC leverde de One Mini met een Snapdragon 400 dual-core processor. Deze was geklokt op 1.4 GHz. Er was daarnaast 1GB RAM en 16GB (niet uitbreidbare) opslagruimte. De combinatie van de chipset en het werkgeheugen zorgden in sommige gevallen voor lags en vertragingen.

HTC leverde de One Mini verder met GPS, Bluetooth, WiFi, Beats Audio, een FM-radio en Micro-USB aansluiting. Er was een 1800 mAh accu en de telefoon draaide op Android 4.2 Jelly Bean. Later zou nog een update uitgebracht worden naar Android 5.0 Lollipop, maar die werd later toch niet uitgerold voor de smartphone uit 2013. Uiteraard was de Sense interface over de Android-skin gelegd.

De HTC One Mini kwam in het najaar van 2013 naar Nederland. In 2014 werd de telefoon opgevolgd door de HTC One Mini 2. De adviesprijs van de One Mini lag op 449 euro.

HTC One Mini samengevat in 5 punten:

  • Aluminium behuizing
  • Stereo-speakers
  • 4MP UltraPixel camera
  • Geheugen niet uitbreidbaar
  • 4,3 inch HD-display
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel