De vergeten smartphone: HTC Desire X

In 2012 kwam het Taiwanese HTC met de introductie van de HTC Desire X. Het toestel was de opvolger van de HTC Desire S en werd geplaatst in het mid-end segment. We bespreken de HTC Desire X in ‘De vergeten smartphone’.

HTC Desire X

Tijdens de IFA in Berlijn in het jaar 2012 presenteerde HTC haar nieuwe mid-end toestel; de HTC Desire X. De smartphone had qua design veel weg van de One-serie waarmee het bedrijf succesvol werd.

De HTC Desire X was voorzien van een 4,0 inch display met een resolutie van 800 x 480 pixels. Daarbij was er 768MB aan RAM-geheugen en had het toestel een Snapdragon S4 processor. Dit was een dual-core processor met een rekensnelheid van 1 GHz. Er was 4GB opslagruimte en dit kon uitgebreid worden met een geheugenkaart. De Micro-USB poort zat aan de linkerkant van het toestel.

HTC Desire X

Camera en meer

Voor het maken van foto’s had je met de Desire X toegang tot een 5 megapixel camera met autofocus, LED-flitser en verschillende extra functies. Een functie die bij de HTC aandacht kreeg, was het maken van foto’s terwijl je aan het filmen was, dat was ‘vroeger niet standaard’. Het was ook mogelijk om achteraf uit een video nog een foto te ‘knippen’.

Dankzij Beats Audio moest de geluidskwaliteit nog beter worden. De accu had een capaciteit van 1650 mAh en de HTC Desire X verscheen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Later verscheen voor de telefoon nog de update naar Android 4.1. Uiteraard was ook de Desire X voorzien van de eigen HTC Sense skin.

HTC wist de Desire X verder te promoten met online opslag. Gebruikers konden hun bestanden en foto’s in Dropbox opslaan waarbij de bezitters 25GB gratis opslagruimte kregen voor deze opslagdienst.

In Nederland werd de Desire X in september 2012 uitgebracht. De telefoon kreeg een adviesprijs van 329 euro mee.

HTC Desire X samengevat in 5 punten:

  • 4,0 inch display
  • Android Ice Cream Sandwich
  • 5 megapixel camera
  • HTC Sense
  • Beats Audio
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel