Google Play Services niet langer bijgewerkt op Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Het ontwikkelteam van Android heeft bekend gemaakt de ondersteuning voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich te staken voor wat betreft de Play Services. Dat betekent dat apps waarschijnlijk ook niet langer meer geüpdatet zullen worden voor deze versie van Android.

Geen Play Service updates voor Android 4.0

Zeven jaar geleden verscheen Android 4.0 en op dit moment gebruiken minder dan 1% van de totale Android gebruikers nog deze versie. Nu is de tijd gekomen dat de ondersteuning voor Play Services wordt stopgezet voor Ice Cream Sandwich. De Play Services omvatten een reeks van achtergrond diensten en koppelingen met bijvoorbeeld de Play Store, Google services en synchronisatie zoals contacten.

Ontwikkelaars wordt aangeraden om de minimaal ondersteunde API-versie op 16 vast te leggen. Vanaf deze versie worden bestande en nieuwe Play Services nog altijd toegevoegd en bijgewerkt. Ontwikkelaars die toch nog een lagere versie ondersteunen kunnen fouten verwachten bij het bouwen van een nieuwe versie van hun app. Ben je zelf nog in het bezit van een device met Android 4.0 ICS en gebruik je deze nog actief dan is het aangeraden om over te stappen op een nieuwe smartphone!

Lees ook

Reageer op dit artikel