Android distributiecijfers oktober 2018: welke versie is het populairst?

Opnieuw heeft Google nieuw inzicht gegeven aan de Android-versies die op dit moment gebruikt worden. In Android distributiecijfers oktober 2018 zien we flinke stijgingen voor Oreo, maar waar is Android Pie, de nieuwste Android-versie?

Android distributiecijfers oktober 2018

Google heeft een overzicht gedeeld met de Android distributiecijfers van oktober 2018. Hierin zien we terug welke Android-versie het meest gebruikt wordt en wat de verschillen zijn met die van de vorige meetperiode. De vorige periode was over september, en daarin was nog steeds de nieuwste Android-versie, Android Pie de grote afwezige.

Ook deze maand zien we die nog niet terug. Eigenlijk verwachten we die volgende maand wel, omdat Huawei de Mate 20-serie uitbrengt met Pie en Sony de Xperia XZ3 op de markt heeft. Daarbij heeft de Nokia 7 Plus de update ontvangen, net als de OnePlus 6 en Xperia XZ2-serie.

Android distributiecijfers september 2018

De cijfers

Deze maand zien we een stijging van 0,6 procent voor Android 8.0 Oreo en een stijging van 1,7 procent voor Android 8.1 Oreo. Het marktaandeel van versie 8.0 bedraagt op dit moment 14,0 procent, terwijl dat van versie 8.1 blijft steken op 7,5 procent. De twee Android Oreo-versies zijn ook de enige versies die stijgen. Marshmallow heeft 0,3 procent verloren (21,3 procent) en Android 7.0 Nougat daalt met 0,9 procent naar 18,1 procent, Android 7.1 Nougat daalt 0,2 procent naar 10,1%. Lollipop heeft een aandeel van 17,9 procent.

Ben je benieuwd wanneer jouw toestel Android 9 Pie ontvangt? Bekijk dan ons uitgebreide Android Pie update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel