Android distributiecijfers september 2018: stijging voor Oreo, waar is Pie?

Google heeft de Android distributiecijfers van september 2018 vrijgegeven. Hiermee krijgen we een beter beeld van welke Android-versies het meest gebruikt worden rond deze tijd. Hoe zit het met Android Pie?

Android-versies in september 2018

In het nieuwe overzicht met distributiecijfers van Android-versies, zien we weer wat verschuivingen tussen de verschillende edities van het mobiele besturingssysteem. De grote afwezige in het overzicht is nog steeds Android Pie, de nieuwste versie van het platform. Mogelijk is dit volgende keer anders, omdat Nokia en OnePlus nu voor de eerste toestellen is begonnen met het uitrollen van Pie.

Android distributiecijfers september 2018

In de cijfers van september zien we een stijging van 2,0 procent voor Android 8.0 Oreo en 2,6 procent stijging voor Android 8.1 Oreo. Dit levert een totaal aandeel van Oreo op 19,2%. Android 7.0 (- 1,3%) en Android 7.1 Nougat (- 0,2%) hebben samen een aandeel van 29,3 procent. Versie 6.0 Marshmallow blijft ook groots aanwezig met een aandeel van 21,6 procent, maar daalt wel 1,1% ten opzichte van vorige maand. Ook de andere versies dalen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel